Teknologier

Teknologier og filtrering

Hos O2Share benytter vi os af de bedste teknologier på markedet indenfor luftrensere og filtrering. Vores produkter egner sig til forskellige indendørs miljøer og benytter forskellige filtreringsløsninger, der opfylder dine behov og sikrer et sundt indeklima og ren indendørs luft.

Det er vigtigt, vi renser den indendørs luft. Og selvom vi kan skabe en god udluftning derhjemme og på kontoret ved at åbne vinduerne, er udendørs luft ikke det samme som ren luft. Udendørs luft indeholder forurenende stoffer, nanopartikler og bakterier, der bl.a. kommer af den daglige trafik og produktion, som ikke bliver filtreret fra af almindelige ventilationssystemer og bliver inviteret indenfor, når vi fx åbner vinduerne. Nanopartikler og polycykliske aromatiske kulbrinter (PAH) kan være med til at fremme og forværre kroniske sygdomme, og det er vigtigt, vi filtrerer dem fra den indendørs luft.

HEPA-filter

HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter og findes i filterklasse – H13 og H14. Et HEPA-filter er et bio- og mikrofilter, som kan bruges overalt. er i stand til at opfange selv de mindste partikler helt ned til en størrelse på 0,3 my med en effektivitet på 99,97 %. Filteret bliver typisk anvendt steder, hvor der er meget høje krav til luftfiltrering som fx laboratorier, hospitaler og fødevareindustri. Derudover er et HEPA-filter et yderst effektivt filter mod blandt andet allergi, da luftfiltrering kan virke forbyggende og fjerne luftbårne partikler, der fremmer en allergisk reaktion.

EPA-filter

Et EPA-filter er et bio- og mikrofilter, som kan bruges overalt. EPA står for Efficiency Particulate Air filter, og er altså en anelse mindre effektiv end et HEPA-filter. Filteret er stadig i filterklassen højeffektive filtre, og kan med fordel anvendes i rum med høje krav til luftfiltrering hvor HEPA-filter ikke er et krav. Et EPA-filter findes i filterklasse E10, E11 og E12. Et EPA-filter består af en filtermåtte med tilfældigt sammensatte fibre, der typisk har en diameter mellem 0,5 og 2,0 mikrometer. Filteret kan fjerne partikler i luften ned i en størrelse på 0,3 my, og er derfor også et rigtig godt filter mod blandt andet støvallergi.