Helbred og sundhed

Ved at rense luften omkring os minimerer vi smittebærende bakterier og partikler i luften

Et dårligt indeklima har betydning for vores helbred. En dårlig luftkvalitet betyder nemlig flere bakterier og det giver hyppigere sygdom. Når vi sidder sammen i et lokale, deler vi luften omkring os. Og når vi trækker vejret, taler, nyser og hoster, udskiller vi små dråber, der kan indeholde smittebærende partikler. Det er særligt noget, vi oplever om vinteren, hvor luften omkring os bliver mere tør, og partiklerne derfor bliver længere tid i luften.

Indeklimaet har stor betydning for, hvordan vira spredes og hvor stor en spredning, der forekommer. Jo mindre ventilation, der er i luften, jo længere tid vil smitsomme partikler forblive svævende, da der ikke er noget, der fanger partiklerne. Jo flere smitsomme partikler, der er i luften, jo større risiko er der for sygdom. Derfor er det vigtigt, at vi har fokus på at rense luften og minimere smittespredning – særligt i de kolde måneder.

Vores luftrensere fanger og fjerner 99,99% af bakterier og vira i luften, og kan dermed mindske smitte og sygdom på arbejdspladsen betydeligt. Dårlig luftkvalitet påvirker alle mennesker i forskellig grad. Sygdom kan forekomme via luftbåren smitte, men forurening og andre skadelige partikler kan ydermere bidrage til et dårligt helbred. Et sundt indeklima skaber de bedste rammer for sundhed på arbejdspladsen.

Kilder: